About

About the blog

Hi! Welcome to my blog.

At first, I ran this blog to document my personal stories. Things changed when I got accepted to a university in the Netherlands, and from that point, I tried to balance my post by posting some things about being an international student in Europe, as well as trying to maintain my life while being away from parents and friends. Now that I am trying to make a living in the Lowlands, I also write about adulting and being a young adult far away from home.

So, if you are a young adult like me, curious on what it’s like to live abroad and would like to know a thing or two before stepping out of the comfort zone, this might be the blog you’re looking for. Happy reading!

P.S.: Most posts are in Indonesian. However, I write a lot of English posts in ‘Personal’ and ‘Essay’ section.

About the author

Crystal is a 25-year-old girl living in the Netherlands. A graduate from Leiden University in Asian Studies, she loves studying Asian history-related materials, especially about Chinese diaspora, Chinese history, and Indonesian history. Her other interests are 80’s music, European little villages, forest trekking, coffee house hopping, and human behaviour in social media. She is currently self-studying about HTML, CSS, JavaScript, SEO, and Photoshop design.

24 tanggapan untuk “About

  1. Hi Crystal! Salam kenal ya. Nama kita mirip hehe dulu kalo ngenalin diri sering ditanya “Kristal?” trus aku bilang “Christa, ngga pake L” hahaha ;)))) nice blog btw πŸ™‚

    Suka

    1. Wah hai Christa! Aku pas sekolah juga punya temen namanya Christa dan kita suka diledekin… manggil “Crystaaaaa…….l” gitu. Hahahahah salam kenal dan makasih udah mampir ya πŸ˜€

      Suka

  2. Halo, salam kenal dari Jakarta! Saya juga kadang lebih prefer mengetik daripada berbicara langsung, suka tidak lancar soalnya saya agak suka gagap :haha.

    Wah, Belanda! Negeri yang punya ikatan kuat banget dengan Indonesia. Keren sekali bisa trilingual dan menempuh pendidikan di sana :)).

    Saya izin berkunjung dan baca-baca ya, Mbak :)).

    Disukai oleh 1 orang

  3. Salam kenal, ya Mbak. Kalau sudah mengucapkan itu rasanya enak kalau mau komen-komen gitu.

    Oh iya, mau tanya bahasa Prancis sama Belanda menurut mbak susah mana? πŸ˜€

    Suka

  4. Hai Crysta, salam kenal yaa. Aku barusan nemu blog kamu dan langsung baca hampir semua post, sampe post2 lama juga hehe. The weird thing is, di hampir setiap post aku mikir, “Iya banget nih!” sambil ngangguk2. Jadi ngerasa ngebaca isi otak sendiri. Anyway, I’m glad I found your blog πŸ™‚

    Suka

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s